Nog een ongelukkig pensioen



Geld roept veel emoties op bij mensen. Mensen met genoeg geld kunnen omgaan met het investeren ervan. Mensen met weinig geld proberen elke cent te verdienen om rond te komen. En de regering, inclusief de oppositie, heeft het voortdurend over pensioenen. Dit is een vicieuze cirkel.
finance na důchodový účet

De droomdemocratiedie 30 jaar geleden zoveel veranderingen in ons leven bracht, heeft ook de pensioenen aangetast. De tekorten op de pensioenrekeningenbegonnen in 1993. Door verschillende privatiseringen van winstgevende fabrieken en de meeste bankfaillissementen, die waarschijnlijk onmiddellijk en op miraculeuze wijze in de schoot van buitenlandse investeerders vielen, werden deze miljarden kronen van de pensioenrekening naar een andere plaats overgeschreven,en de pensioenrekening werd gewoon afgeschaft. Naar de mening van gewone mensen in die tijd werden er veel slechte beslissingen genomen voor de staat. Maar er was nog steeds zo\’n euforie van vrijheid …
.
Natuurlijk werden tientallen of zelfs honderden mensen geweldig rijk, maar de mensen – de gepensioneerden die hun hele leven belasting hadden betaald aan de staat – kwamen erg tekort. Zij worden niet rijk van hun pensioen. De meerderheid van de gepensioneerden leefde in armoede.
stáří a zoufalství
[Degenen met kleine pensioenen krijgen heel weinig extra, en degenen met grote pensioenen krijgen veel meer.
Zelfs als de pensioenen geleidelijk worden verhoogd, zal de zogenaamde pensioenverevening (valorisatie) nooit in orde komen. De meeste gepensioneerden zouden een aanzienlijke verhoging van het \’basistarief\’ van het pensioen accepteren.
Dit is wat de meerderheid van de gepensioneerden van 65 jaar en ouder úspory a investicedenkt, en dit geldt natuurlijk ook voor degenen die getroffen zijn door de deling van Tsjecho-Slowakije in 1993. Latere wetgevingdie het pensioen splitste in Tsjechisch en Slowaaksbetaalde dit voor een groot deel van de bevolking die toen in Slowakije woonde om familie- of arbeidsredenen. Uiteindelijk leidde dit, sinds de oprichting van Tsjecho-Slowakije in 1918 en het daaropvolgende beleid, ertoe dat veel mensen decennialang \’Tsjechisch-Slowaakse\’ gezinnen stichtten.
úspory a investice
Hoe werden ze in het verleden genoemd? “Wil de staat welvarend zijn en genoeg geld hebben voor pensioenen, dan moet een gezin minstens drie kinderen hebben, waarvan er twee het pensioen van hun ouders financieren en de derde bijdraagt aan de staat.” Hier moet wijsheid in zitten.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten