Een deel van uw loon contant betaald? Nee


Ten eerste is een van de redenen waarom dit aanbod niet gunstig is voor jou, maar alleen voor je werkgever, dat als je ontslagen wordt op grond van artikel 52(c) van de Arbeidswet, de ontslagvergoeding die je zult ontvangen in theorie veel lager zal zijn dan wanneer je je volledige salaris op papier zou ontvangen.

Een andere reden, die voor de meeste mensen al gebruikelijk is, is dat vakantiegeld en ziektegeld voor de eerste twee weken dus ook berekend zullen worden van je officiële brutoloon en betaald zullen worden door je werkgever.
černoška v kanceláři.jpg

Een derde belangrijke kwestie is het lage bedrag dat betaald wordt voor het werken op vakantie. Als de werkgever een deel van het loon met de hand betaalt, kan worden aangenomen dat de werkgever niet twee keer zoveel zou betalen alleen voor het werken op vakantie.

Integendeel, sommigen beweren dat de staat minder uitkeringen zal verstrekken. Ziekte-, moederschaps-, zorg- en werkloosheidsuitkeringen worden inderdaad door de staat betaald tegen een tarief dat wordt berekend op basis van het officiële inkomen. Dit geldt ook voor ouderdomspensioenen. Het lijkt misschien zinloos om er nu over na te denken, maar als je 40 jaar hebt gewerkt en een maandsalaris van ongeveer 22.000 CZK hebt verdiend, hoe zou je dan verbaasd zijn als je mogelijk een pensioen van 12.000 CZK had kunnen ontvangen, maar in plaats daarvan slechts 8.000 CZK?

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de oude dag, maar ook voor mogelijke gezondheidsproblemen bij de berekening van invaliditeitspensioenen. Niet leuk om over na te denken, maar je nakomelingen zullen ook een wezenpensioen ontvangen.
myšlení na práci.jpg

Je kunt je ook afvragen of het voor je werkgever de moeite waard is om je gedocumenteerde salaris op deze manier te verlagen. In feite kunnen de besparingen voor werkgevers zeer aanzienlijk zijn. Werkgevers betalen namelijk 25% van de sociale premies van hun werknemers en 9% van het loon voor de ziektekostenverzekering.21]

Afgezien van het feit dat dit illegaal is, besparen werkgevers 340.000 SEK voor elke 1.000 SEK.

Welnu, het moet gezegd worden dat het oneerlijk is tegenover de staat dat waanzinnig hoge belastingen werkgevers dwingen om deze actie te ondernemen, die op zijn beurt weer gevolgen heeft voor andere werkgevers. Maar geen wonder, want de staat heeft schulden bij verschillende buitenaardse wezens. Dan moet het ergens vandaan worden gehaald. Dit zou natuurlijk leiden tot een vicieuze cirkel.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten