Liefde en seks


Liefde is een emotie die veel mensen echt leuk vinden. En wist je dat liefde eigenlijk een mix is van chemische reacties waarbij dopamine en oxytocine vrijkomen? Weet je wat oxytocine is? Oxytocine is het gelukshormoon. Natuurlijk noemen verschillende biologieën het heel verschillende dingen. Het is een gemengde chemische stof die naar de hersenen wordt gestuurd. Als je verliefd wordt, maak je veel oxytocine aan, word je gelukkiger, vrolijker en val je af. Ja, je hebt je vast wel eens afgevraagd waarom je, als je echt, echt verliefd bent en je ziet de persoon met wie je bent, een tinteling in je buik krijgt. Het is dat kriebelende gevoel in je buik dat betekent dat je maag snel bloederig wordt.

Už se těším, až budu zase zamilovaná.

En ze zeggen dat ze geen honger hebben. Dat komt omdat de bloedstroom in je maag beter is, wat betekent dat je maag vol zit, dus je hebt geen zin om te eten. Volgens mij wil je waarschijnlijk iemand op wie je smoorverliefd bent. Bovendien heb je waarschijnlijk veel plezier in bed met hem, wat goed is voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Want mensen die veel seks hebben, vallen heel snel af.

Bez lásky se snad nedá žít.

Maar terug naar de romantische liefde, veel mensen houden gewoon van romantiek en sommige mensen houden van die wilde relaties en wilde seks. Maar ik denk dat vooral gepassioneerde liefde die eerste rol speelt. Ik ben bijvoorbeeld iemand die niet zonder liefde kan, en ik heb echt een groot probleem met vrijen met iemand die niet van me houdt. Dan is het geen vrijen meer, dan is het gewoon klassieke normale seks. Ik wil in bed kunnen vrijen met iemand die ik leuk vind, iemand van wie ik hou, of in ieder geval iemand van wie ik heel veel hou. En misschien kunnen we in de toekomst een liefhebbend stel zijn.\’

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten