Stinkt je koelkast? Leer hoe je het kunt voorkomen!


We hebben allemaal wel eens de onaangename geur ervaren als we de koelkast openen met bedorven voedsel erin. Als dit gebeurt, moet je onmiddellijk actie ondernemen.

Houbička na nádobí

De belangrijkste oorzaak van onaangename geuren is sterk geurende etenswaren die niet in volledig afgesloten verpakkingen zijn bewaard. Dit hoeft echter niet de enige oorzaak te zijn. Een andere oorzaak kan bijvoorbeeld een verstopte afvoer zijn. Vuil komt in het afvoergedeelte van het gezuiverde water terecht en verstopt het. Omdat het gebied niet vaak wordt schoongemaakt, is het bovendien gevoelig voor de groei van verschillende ziektekiemen. De afvoer kan worden schoongemaakt met een speciale borstel, maar als die niet beschikbaar is, kan een doek om een draad worden gebruikt.

Als de onaangename geur aanhoudt, moet de hele binnenkant van de koelkast worden gewassen. Verwijder alle compartimenten en was goed met water en afwasmiddel. Een oplossing van zuiveringszout of citroensap kan ook helpen om geurtjes te verminderen. Veeg de koelkast na het wassen goed schoon en laat hem drogen. Pas dan kunnen de droge compartimenten weer in elkaar worden gezet en opnieuw worden gebruikt.

Přeplněná lednice

Het kan ook voorkomen dat de koelkast gaat stinken. Hoe.

1.Meng levensmiddelen niet door elkaar en scheid ze in verschillende vakken, bijvoorbeeld vlees, groenten en zuivelproducten

2.Was fruit niet voordat je het in de koelkast legt.

3.Doe voedingsmiddelen met een sterke smaak altijd in een afsluitbare doos voordat je ze in de koelkast zet

4. Hete voedingsmiddelen verstoren de temperatuur in de koelkast en verhogen de luchtvochtigheid. Dit creëert een omgeving die bevorderlijk is voor de groei van bacteriën.

Het is ook mogelijk om onaangename geuren direct met voedsel te bestrijden. Natuurlijke absorptiemiddelen kunnen onaangename geuren effectief absorberen. Voorbeelden zijn gesneden citroen- of sinaasappelschillen, zuiveringszout en versgemalen koffie.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten